WhatsApp groep weigeren

Nooit meer ongevraagd worden toegevoegd aan een WhatsApp-groep?

Herken je het? Toegevoegd worden aan een groepsgesprek waar je meteen overspoeld wordt door meldingen? Sinds afgelopen woensdag geeft de berichtendienst je de mogelijkheid om deze uitnodigingen op voorhand te weigeren.

Hoe werkt het?

De optie om groepsgesprekken te weigeren is te vinden onder het instellingen-scherm in de app. Vervolgens tik je op ‘Account’, ‘Privacy’ en daarna ‘Groepen’. Hier tref je drie opties aan: ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Mijn contacten behalve’. Door ‘Mijn contacten’ te kiezen, weiger je op voorhand iedereen die jij niet in je contactenlijst hebt opgenomen. Met de optie ‘Mijn contacten behalve’ kun je ook binnen jouw contactenlijst specifieke personen weigeren. Met ‘iedereen’ verandert er feitelijk niets en kan iedereen je uitnodigen voor een groepsconversatie op WhatsApp.

WhatsApp biedt voorlopig nog geen optie om alle groepsgesprekken in één klap te weigeren.

Bron: BN de Stem
https://www.bndestem.nl/tech/nooit-meer-ongevraagd-worden-toegevoegd-aan-een-whatsapp-groep-vanaf-nu-kan-het~a74b8ba4/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR26-fNiY0xFYYHztFZJnUpUZtZiaMW7hgPLXVNqDWJtmyrv7_BzpRAczlU