Website met regelmaat voorzien van content

Natuurlijk houd je je bezig met social media en besteed je aandacht aan linkbuilding en andere SEO-gerelateerde actviteiten. Maar dit heeft veel minder effect als je je niet ook actief bezig houdt met regelmatig plaatsen van content. Het is dé manier om op een goede manier te werken aan linkbuilding en te bouwen aan een positieve reputatie op social.

Hoe belangrijk contentmarketing is in 2015? Google bepaalt!
We doen met zijn allen enorm ons best om het Google naar de zin te maken. Bijna iedereen die iets zoekt op het internet gebruikt deze zoekmachine. En Google wil zijn gebruikers zo goed mogelijk van dienst zijn met zo relevant mogelijke resultaten. Inmiddels past Google het algoritme juist steeds hier op aan. Relevante content is dus echt heel belangrijk.

Panda Update
De laatste Panda-update van Google in het najaar van 2014 heeft ervoor gezorgd dat kwalitatief goede content wint bij de zoekresultaten. En als je nu geen content creëert naast gewoon een goede en degelijke site? Dan heb je vanaf nu dus gewoon echt pech. Je wordt gewoon gestraft als je website niet regelmatig wordt voorzien van nieuwe content. Dus… wil je enige kans maken op goede resultaten in Google dan zul je toch echt in de pen moeten klimmen (of je videocamera aanzetten, of een vette infographic produceren, of een leuke podcast in elkaar draaien).

Penguin update
Maar je bent er nog niet als je regelmatig nieuwe en relevante content op je site zet. Met de Penguin-update worden de sites die content maken vol met keywords genadeloos afgestraft. Een aantal jaren geleden werd er nog grof geld verdiend met het maken van bijna onleesbare pagina’s vol met keywords. Gelukkig ligt die tijd al ver achter ons. Google ziet dat deze pagina’s maar weinig toegevoegde waarde hebben voor lezers en dat ze over geoptimaliseerd zijn. Niet meer doen dus! Vooral omdat je niet zomaar van de straf van Google af komt.

Hummingbird
En dan heb je natuurlijk ook nog de Hummingbird-update. Door deze update is Google voornamelijk beter in staat de zoekopdrachten van de gebruikers beter te begrijpen. De locatie van de gebruiker wordt bijvoorbeeld meegenomen in de zoekresultaten. Wanneer je zoekt naar een bepaald soort dienstverlening, krijg je nu ook de bedrijven bij jou in de buurt. Hummingbird was vooral een technische update waardoor nu meer informatiebronnen kunnen worden doorzocht. Wat betreft de inhoud van je site moet je gewoon zorgen dat je de Panda en Penguin tevreden houdt.

Geef een reactie