Go mobile or go home..

Per 21 april komt er een belangrijke reden bij om ervoor te zorgen dat je website geschikt is voor smartphones en tablets. Vanaf die datum gaat Google pagina’s die geschikt zijn voor mobiel namelijk hoger plaatsen in de zoekresultaten. Mobiel vriendelijke websites en mobiele apps zullen een belangrijkere rol gaan spelen in de zoekresultaten. Gebruikers die via een mobiel apparaat een zoekopdracht uitvoeren zullen al vanaf 21 april voornamelijk mobiel geoptimaliseerde websites naar boven zien komen.

De hoofdreden voor deze wijziging is dat Google aangeeft is dat zoveel mensen nu mobiele apparaten gebruiken voor internet, dat hun algoritmes zich hierop moeten aanpassen om hierop in te spelen.
Door deze wijziging wordt het gemakkelijker om gebruikers relevante, hoogwaardige zoekresultaten te tonen die geoptimaliseerd zijn voor hun apparaten.

Daarnaast is er ook nog de App indexatie
Naast mobiel vriendelijke websites gaat Google informatie uit geïnstalleerde mobiele apps meenemen in het rankingsproces.  Deze content wordt nu alleen getoond bij gebruikers die de desbetreffende app op hun mobiel hebben geïnstalleerd.

Conclusie:  Google gaat langzamerhand afscheid nemen van de traditionele websites. Wie nog geen mobiel vriendelijke website heeft doet er goed aan om dit op zijn prioriteiten lijst te zetten. Niet zeker of jouw website Google’s goedkeuring mag dragen? Controleer je website dan in Google’s Mobile-Friendly Test.