Het Brouwhuis Breda

Bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ is één van de meest kenmerkende panden in Breda met een rijke historie. In dit monument was een belangrijke brouwerij van Nederland gevestigd. De oorspronkelijke brouwerij werd in 1538 opgericht en genoemd naar de tegenovergelegen smidse ‘De Drij Hoefijssers’.
In de loop der eeuwen is het pand in andere handen overgegaan maar behield het zijn ‘brouwhuis-functie’. In 1887 werd op de locatie een volledig nieuwe brouwerij gerealiseerd. Hier werd onder andere het bekende bier ‘Oranjeboom’ en ‘Skol’ gebrouwen. Door overnames en een verschuiving van de productie bleek het pand begin deze eeuw echter niet meer rendabel; reden waarom het in 2004 werd gesloten. Ontwikkelaar TTRR is eigenaar van ‘Het Brouwhuis’ en nam het initiatief  tot het herbestemmen en restaureren van bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’ met als voornemen het pand in oude glorie te herstellen, waarbij het gebouw het hart zal gaan vormen van nieuwe binnenstedelijke ontwikkelingen. Het pand is gerenoveerd en verbouwd, waarna het nu voor een groot deel als kantoorruimte in gebruik is genomen. Daarnaast zijn er 13 appartementen in aanbouw en is er een een grand-café, met het toepasselijke thema Beers & Barrels. Ook het bier is weer terug…
Wonen, werken en recreëren.

Vanaf het begin heb ik mee mogen helpen met onderhoud van de website en social media, advertenties en alle bewegwijzeringen in het pand. Geweldig om de ontwikkeling helemaal te kunnen volgen tot het prachtige pand dat het nu weer is geworden.