Heb je het Marktetplace-icoon op je Facebook al gezien?

Marketplace is het eigen verkoopplatform van Facebook. Deze vind je onderaan de knoppenbalk in de Facebook-app. Via de Facebook-app kunnen gebruikers tweedehands spullen verkopen en kopen. De dienst bestond al sinds oktober vorig jaar in de VS en een paar andere landen en is nu ook in Nederland en zestien andere Europese landen gestart.

Er werden al veel tweedehandsspullen via Facebook verkocht. Maar dat gebeurt via allerlei groepen die door gebruikers zelf zijn opgezet, zoals Vraag en Aanbod, Baby Marktplaats en Te Koop en Aangeboden.

Facebook Marketplace is gratis te gebruiken door zowel verkopers als kopers. Bij het maken van een advertentie voeg je foto’s toe en plaats je een omschrijving en een eventuele vraagprijs. Bovenin het Marketplace-gedeelte kun je filteren op categorie dankzij de grote ronde knoppen, zodat het zoeken naar het juiste tweedehands artikel makkelijker is. Je kunt ook filteren binnen een bepaalde straal, zodat je alleen advertenties bij jou in de buurt te zien krijgt.

Gebruikers kunnen ook met elkaar chatten om de verkoop onderling te regelen. Behalve de advertenties, kun je op Marketplace ook het bijbehorende Facebook-account van de adverteerder bekijken. Je ziet dan ook meteen of je overeenkomstige vrienden hebt en hoelang diegene al Facebook-lid is. De transactie of de verzending wordt niet door Facebook geregeld.

Kun je hier nu als bedrijf ook al iets mee? Nu nog niet veel, het is een meer een consumenten naar consumenten platform tot nu toe. In de VS experimenteert het bedrijf wel met betaalde advertenties in Marketplace. Maar die zijn niet van Marketplace-verkopers, maar gewoon dezelfde advertenties als die je in de News Feed te zien krijgt.

Bron:
https://nos.nl/artikel/2188071-facebook-lanceert-eigen-marktplaats-in-nederland.html