wanneer posten op instagram IMO Online Concepts

Wat zijn nu de beste tijden om te posten Instagram?

Je wilt met je Instagram posts graag zo veel mogelijk mensen bereiken, maar hoe doe je dat nu, of eigenlijk wanneer bereik je nu de meeste mensen? Over het algemeen is de donderdag de beste dag van de week om je berichten te plaatsen. Dan zijn de meeste mensen online. Verder behaal je hoe dan ook de meeste betrokkenheid op posts die je plaatst tussen 9:00 uur en 18:00 uur van dinsdag tot vrijdag en dan is in de ochtend het best scorende tijdstip. De reden is vrij simpel: mensen controleren hun telefoons meestal direct wanneer ze wakker worden.
Posten van 11:00 tot 15:00 uur tijdens de weekdagen genereert ook veel betrokkenheid. Mensen kijken vaak even op hun telefoon tijdens de lunch of wanneer hun mentale energie begint op te raken tegen het einde van de werkdag.

Posts die geplaatst worden op zondag en maandag scoren over het algemeen het slechtst, dus dan actief zijn met je berichten is een minder goed idee. Als je iets in het weekend wilt posten, plaats dan op zaterdag rond 11:00 uur. Dat is het moment waarop de meeste mensen vaak veel vrije tijd hebben en hun social media kanalen bekijken.