whatsap web

Aanklikbaar Whatsapp icoon of link op je website

Bijna alles wordt tegenwoordig met een mobiel gedaan en dus ook websites bezoeken. Met dit toenemende gebruik van mobiel is het handig om op je website meteen een link naar Whatsapp te hebben. Hierdoor kunnen (potentiële) klanten je in één klap een Whatsapp bericht sturen. Whatsapp heeft een  ‘Klik en Chat’ functie. Hiermee kun je met iemand chatten via Whatsapp. Het is dus niet nodig het telefoonnummer in je contacten op je telefoon te hebben. Als je klikt op deze ‘Klik en Chat’ link, dan wordt automatisch Whatsapp geopend en kun je beginnen met appen.

Om zo’n ‘Klik en Chat’ link te maken, moet je een code gebruiken: https://wa.me/<nummer>. Deze link gebruik je in een plugin die het whatsapp logo heeft.
Bij <nummer> vul je het volledige internationale nummer (zonder nullen, plusjes, haakjes of streepjes) in. Bijvoorbeeld: 06 – 12 34 56 78 wordt dan 0031 6 12 34 56 78.  0031 is de internationale landcode van Nederland.
De link ziet er  dan als volgt uit: https://wa.me/31612345678
Plaats deze link bijvoorbeeld achter een Whatsapp logo, zodat duidelijk is waar de link naar toe gaat.

Als je een button of link met deze code plaatst op je website en een bezoeker klikt daar op, dan opent  direct de app Whatsapp in een chatvenster en kunnen ze direct een appje sturen en met je chatten.
Komt een bezoeker niet via een smartphone op je website, maar via een computer of laptop en ze klikken dan de Whatsapp ‘Klik en Chat’ link, dan zien ze het volgende:

whatsapp op website

Als ze de Whatsapp app op hun computer of laptop hebben geïnstalleerd, dan opent deze meteen in een chatvenster. Hebben ze de app niet geïnstalleerd, dan volgt een keuze om het te downloaden en installeren of gebruik te maken van Whatsapp Web in de browser zelf. Jouw telefoonnummer wordt niet vanzelfsprekend opgeslagen in de contactenlijst van de bezoeker. Dit moeten ze wel zelf handmatig toevoegen.

Zo kunnen je bezoekers heel eenvoudig contact met je opnemen om vragen te stellen en snel antwoord te krijgen!