Voorkom dat je mailing in spam komt

Van alle mails die dagelijks verstuurd worden, belanden er veel in de spambox. om te voorkomen dat jouw mailing dit overkomt, zijn er wat tips om toe te passen op je nieuwsbrieven.

Ben voorzichtig in je woordkeuze, vermijd woorden zoals gratis, speciale aanbieding etc in de onderwerpregel.

Zorg dat er een balans is tussen beeld en tekst, meer tekst dan afbeelding is beter, zeker ook omdat veel mailaccounts niet meteen afbeeldingen tonen. Dan moet in tekst in ieder geval zichtbaar en aantrekkelijk genoeg zijn om de mail te openen voor de ontvanger.

Gebruik geen flash afbeeldingen of lavascripts

Schrijf webadressen in hyperlinks niet voluit, dat kan er op lijken dat je naar een alternatieve url wordt verwezen en dus gezien wordt als spam.
gebruik dus bijv Klik hier, of bezoek onze site met een link er in ipv http://imo-onlineconceptsnl.webhosting.be/blog

Maak je mail niet te zwaar, om te voorkomen dat mailboxen vol raken, blokkeren veel accounts e-mails die te zwaar zijn. Stuur dus geen grote bijlagen mee, maar maak liever een link naar je website waar het document te zien is. Maar ook als je e-mail geen bijlagen heeft,  kort Gmail bijv al snel mails in als het achterliggende document meer is dan 102KB, houd het dus kort.

Zorg altijd voor een duidelijk zichtbare uitschrijf link. Buiten dat dit verplicht is via de Opta wet, bereik je ook het niet het effect van veel geopende mails. De ontvanger kan geïrriteerd raken en de afzender als spam betitelen, maar ook ongeopend weggooien is niet goed voor je deliverability.

Gebruik een goed werkend afzender adres.
je wordt makkelijker aan het adresboek van de ontvanger toegevoegd, als je mail ook eew goed reply adres is. en dus gebruiksvriendelijk.

Bron: Contentburau.nl

Geef een reactie