Design van je website

Hoe belangrijk het design is van je website? Nou, heel belangrijk! Het is namelijk de eerste indruk die de bezoeker krijgt van je bedrijf.
Daarnaast is natuurlijk een snelle en doeltreffende navigatie en gebruiksvriendelijkheid van je site een must.

Huisstijl
Je website is onderdeel van je merk. Zorg er daarom voor dat je site aansluit bij je huisstijl. Dit straalt professionaliteit uit en kan voor een bezoeker reden zijn om wel of juist niet op een website te blijven. De indruk is, dat bedrijven die het belangrijk vinden om aandacht te geven aan hun uitstraling ook aandacht geven aan hun product of dienst.

Hoe maak je die goede indruk?
Visible Logic laat dat hier ook in een infographic zien. Zij delen in deze visual aandachtspunten waarmee je je site aantrekkelijker kunt maken. Deze punten zijn het resultaat van een onderzoek onder internetgebruikers. Uit de enquête blijkt bijvoorbeeld dat 80 procent van de internetgebruikers kiest voor de concurrent als deze geïnvesteerd heeft in het design van de site en dus aantrekkelijker is. Bezoekers van je website willen snel de informatie vinden waarnaar zij op zoek zijn. Dit geeft 95 procent van de ondervraagden als belangrijke criterium aan. Bijna de helft zegt een website regelmatig te verlaten als het design een slechte uitstraling heeft.

99% van de bezoekers bekijkt eerst de website van een nieuw product of dienst voor over gaan tot aanschaf. De meesten hiervan kiest het product van het bedrijf met de beste, aantrekkelijkste website. Daarnaast wordt het erg belangrijk gevonden om snel te vinden waar men naar op zoek is. 47% verlaat de site als deze niet goed en mooi opgemaakt is. Design van een site wordt daarbij erg belangrijk gevonden en zorgt zelfs dat de bezoeker langer op de site blijft.
Een professionele site geeft meer vertrouwen in het bedrijf. Een site die niet up to date is daarentegen, geeft zeker minder vertrouwen in het bedrijf of product. Let daarbij ook op het gebruik van foto’s. Slechte stockfoto’s zorgen voor een goedkoop beeld van het bedrijf, tip: gebruik eigen foto’s!

Een professionele website voor een bedrijf is dus prioriteit.
Zorg dat je website up to date is, er makkelijk in te navigeren valt en een mooi, aantrekkelijk design heeft.

Geef een reactie